Update naar aanleiding van het coronavirus

Momenteel verkeert Nederland, Irak en de rest van de wereld in de ban van het coronavirus en dit heeft ook veel invloed op Al-Ayn. Wat de gevolgen zijn voor onze werkzaamheden in Irak en in Nederland vertellen we graag in dit nieuwsbericht.

Al-Ayn start hulp aan Irakese families die in armoede leven!

Door de impact van het coronavirus op Irak heeft Al-Ayn besloten niet alleen de families van onze weeskinderen te helpen, maar alle families in armoede te ondersteunen waar mogelijk.

Doordat het meeste werk in Irak stil is komen te liggen, hebben veel families geen inkomsten meer. Voor de armste families levert dit direct problemen op. Naast een tekort aan eten, zitten veel mensen dicht op elkaar in kleine huizen. Dit maakt de kans op verspreiding van het virus extra groot. Ook de ziekenhuizen zijn veel minder goed voorbereid op dit soort virussen, dan in Nederland. Neem daarbij dat een grote groep mensen in Irak verzwakt is door slechte leefomstandigheden en de mogelijke gevolgen van het coronavirus kunnen enorm zijn.

Daarom is Al-Ayn begonnen met het maken van speciale pakketten voor de meest kwetsbare families. In deze pakketten zit voedsel, maar ook zeep en mondkapjes, om de verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan. De aankomende weken zullen wij hier meer informatie over verschaffen en we zullen een speciale doneeroptie opzetten.

Wilt u ons nu alvast steunen in de strijd tegen corona? Klik dan op onderstaande button en doneer een bedrag naar keuze.

Doneer dan nu! Doneer dan nu!

Bezoek aan het kantoor van Stichting Al-Ayn in Nederland

Ons kantoor is nog steeds geopend, maar wij nemen wel een aantal voorzorgsmaatregelen. Zo schudden wij geen handen en houden wij altijd gepaste afstand. Wij ontsmetten dagelijks het gehele kantoor en ook ingeleverde donatiebussen ontsmetten wij en we laten deze vervolgens 24uur staan voordat wij de inhoud tellen.

Mocht u een vraag hebben dan raden we u aan om deze te stellen door te bellen naar ons algemene nummer: +31 070 737 03 18 of te mailen naar: info@alayn.nl. Donaties vragen wij u indien mogelijk online te doen op onze website alayn.nl. Twijfelt u om naar ons kantoor toe te komen, neemt u dan gerust eerst contact met ons op.

Neem nu contact op Neem nu contact op

Evenementen

Al-Ayn zal tot nader orde geen evenementen organiseren in Nederland. Online proberen we u zoveel mogelijk te betrekken bij onze ontwikkelingen en ons werk voor de weeskinderen in Irak. U kunt ons volgens op Facebook, Instagram of via deze website.

Tot slot

Het zijn angstige tijden voor de weeskinderen in Irak en hun families, maar ook voor onszelf. We hopen dat u voorzichtig handelt, dat u gezond blijft en dat u omkijkt naar de mensen die het zwaar hebben tijdens deze crisis.